ROSCO DE REIS

 

El rosco l’ha fet  Carles, un amic molt estimat. Està a Bucarest de voluntari i allí l’ha preparat perque és típic al nostre poble i segur que ho trobava a faltar.  Aci tenim el resultat… com podeu veure li ha eixit bonissim !!!!!!!

ABANS DE POSAR AL FORN

ABANS DE POSAR AL FORN

CUIT I FARCIT

CUIT I FARCIT

ESCOMENÇAT A MENJAR

COMENÇAT A MENJAR

INGREDIENTS:

1/2 kg de farina
125 g de sucre
3 ous
1 xorradeta d’aigua de tarongina (azahar)
1 poquet de sal
150 g de mantega
1/2 copeta de ron
1 xorrada de llet
25 gr de rent, Carles va posar 50 gr.
1 xorrada d’aigua

PER ADORNAR:

4 guindes
corfa de taronja confitada
ou batut
sucre glaç

PER AL FARCIT:

Nata muntada
uns sobres de cremor tàrtar
sucre 
canella

PREPARACIÓ:

Barreja en un recipient la farina amb el sucre, els ous, l’aigua de tarongina, la copeta de ron, la llet, el rent, l’aigua i la sal. Pasta amb compte, fins que et quede una barreja compacta i fina.

Posteriorment, afegeix, pastant a poc a poc amb les mans, la mantega fins a fer una bola .

Diposita la bola de massa en un recipient, tapa-la i deixa reposar unes hores perquè fermente (fins que duplique o triplique el seu volum) Carles ho va deixar tota la nit.

Passat el temps de fermentació, torna a pastar i dóna-li forma rodona.  Col·loca el rosco damunt d’una placa  amb paper antiadherent i adorna amb unes tires de pell de taronja i unes guindes i deixa-ho reposar durant un parell d’hores.

Introdueix dins les figuretes: un rei, una fava i una altra figureta; per suposat que siguen de materials que aguanten la calentor del forn. Unta tota la superfície del rosco amb ou batut . S’enforna a 175º  durant 15-20 minuts.

Muntem nata a la que afegim els sobres de cremor tàrtar, perquè es mantinga dura, i un poquet de canella. Obrim el rosco per la meitat i farcim. Per damunt posem sucre glaç. Carles no ha posat la fruita confitada perquè no li agrada, sols ha posat sucre glaç. 

Recepta d’Eva Arguiñano.

 

Anuncios

2 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

  1. José luia
    Ene 11, 2014 @ 20:14:11

    Desconocía tus grandes cualidades pero no me sorprende lo haces bien.sabes hacerte querer.

    Responder

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Alba Escrivà

Fotografía natural de bodas, recien nacidos, embarazo, comuniones... Fotografía en Valencia, Alzira, Gandia y todo el mundo

Susurros de Cristal

De tot un poc

Escribir para decir estuve.

Un blog más, pero de otro ser. Que es feliz escribiendo y que por eso escribe.

el delantal verde

cocina 100% vegetariana: de la palabra al hecho...

EVOLUCIÓ I REVOLUCIÓ

ALLÒ MÉS IMPORTANT NO ÉS TROBAR UN LLOC EN LA SOCIETAT, SINÓ CREAR UNA SOCIETAT ON VALGA LA PENA TROBAR UN LLOC

A %d blogueros les gusta esto: