- 5 creïlles grans
- 250 gr de picadet de vedella o porc
- 1 ceba
- 3 carlotes
- 4 dents d’all
- un poquet de vi blanc
- unes cullerades de tomaca triturada
- 1 cullerada de margarina
- sal
- pebre negre
- formatge ratllat
- oli d’oliva
- una fulla de llorer
PREPARACIÓ:
Bullim les creïlles, sense pelar, amb aigua i sal, durant uns 20 minuts. Esperem que es gelen un poc per a pelar-les. Amb ajuda del picamà fem un puré espès, al que posarem una cullerada de margarina i un poc de sal i pebre negre.
Tallem la carlota, la ceba i els alls i ho posem a la cubeta de la Chef, en companyia de la carn, la tomaca i la miqueta de vi. Posem un poc d’oli d’oliva, un poc de sal i la fulla de llorer, remenem tot i programem pressió-vapor durant tres minuts.
Untem de margarina un mol·le de vidre, apte per al forn, i posem una capa del puré de creïlla, damunt posem la mescla de la carn i després una capa del puré. Cobrim de formatge ratllat i ho posem al forn, que ja tindrem calent, a 180º durant 15 minuts.