ELS LLIBRES QUE HE LLEGIT

Ací voldría posar els llibres que he llegit al llarg de la meua vida i el seu autor. Sempre els he anotat en una xicoteta llibreta i ara ja està molt velleta, perque jo he llegit desde sempre; encara que tinguera qu´estudiar o fer coses, trobava un moment per a llegir…. fins que va arribar l´ordinador e internet…. ahí es va acabar la llectura. En sap mal i m´agradaría tornar a enganxarme, perque els llibres m´han donat molts moments bonics, sentiments d´alegría, pena, il.lusió, benestar, calma, por, pau, etc…En cada llibre vivía una historia diferent. Uns m´agradaven més, altres menys…. però tots m´han aportat algo positiu… perque hi ha llibres que et toquen el cor, i et donen una alegría interior per els que has sentit, has deprés,  per els que has reflexionat, per els que has viscut, i per eixes ganes loques de compartir-los amb els demés.

LA MUERTE VISITA AL DENTISTA

Autor: AGATHA CHRISTIE

ISBN: NOVEL.LA.- 1941

Poco después de la visita de Hércules Poirot al dentista, el profesional es encontrado muerto. Todo indica que se trata de un suicidio.

SE ANUNCIA UN ASESINATO

Autor: AGATHA CHRISTIE

ISBN: NOVEL.LA.-

La acción se desarrolla en Chipping Cleghorn y comienza con el repartidor de periódicos Johnnie Butt haciendo su ronda diaria. Luego de una breve introducción, la historia continúa con la Sra. Swettenham leyendo “La Gaceta” del pueblo, en la que se anuncia un asesinato.

CIANURO ESPUMOSO

Autor: AGATHA CHRISTIE

ISBN: NOVEL.LA.- 1945

Todas los participantes a la fiesta de aniversario de la bellísima Rosemary Barton se acuerdan de ella e intentan entender las causas que la llevaron a cometer suicidio aquella noche. Pero su marido es advertido: Rosemary no se suicidó, fue asesinada.

LA MANO DEL DIOS

Autor: MAXENCE VAN DER MEERSCH

ISBN: NOVEL.LA.- 1936

Es com una autobiografía del autor, Va tindre el premi Goncourt en 1936

UN SEXO LLAMADO DEBIL

Autor: José Luis Martin Vigil

ISBN: Novel.la – 1968

Relata, desde la visió de tres dones molt diferents, el temps que va desde el final de lo que hui seria el batxillerat fins al primer curs de la universitat.

SEXTA GALERIA

Autor: José Luis Martin Vigil

ISBN: novel.la – 1962

Trata de la vida dels miners, que viuen els seus problemes baix terra. Reflexa els seus drames, les seues aspiracions i la seua gran humanitat, presentan-los tal i com son.

TIERRA BRAVA

Autor: JOSE LUIS MARTIN VIGIL

ISBN: NARRATIVA – 1960

Trata de un crim de la guerra civil comes en la zona nacional

CIERTO OLOR A PODRIDO

Autor: JOSE LUIS MARTIN VIGIL

ISBN: NARRATIVA – 1962

Trata de un adolescent amb molts ductes i molts canvis. Les seues relacions familiars no son bones. El seu pare no fa res per apropar-se a ell.

A SANGRE FRIA

Autor: TRUMAN CAPOTE

ISBN: NOVELA DOCUMENT – 1966

Relato fiel del asesinato múltiple de la familia Clutter, narrado con técnica de reportaje periodístico; su publicación estuvo entre los libros más vendidos en Estados Unidos; más tarde fue llevada al cine por Richard Brooks.

LAS TRES HIJAS DE MADAME LIANG

Autor: PEARL S. BUCK

ISBN: NARRATIVA – 1969

Trata de la vida de una dona en l´época de la revolució cultural xinesa. Dos mons paralels i molt diferents: la eterna Xina i la Xina revolucionaria.

VIENTO DEL ESTE, VIENTO DEL OESTE

Autor: PEARL S. BUCK

ISBN: NARRATIVA – 1922

Punt d´encontre entre la civilització oriental i l´occidental, al retratar a una familia distingida. Ens mostra els conflictes entre pares i fills quan les idees occidentals penetren en els baluarts de la cultura xinesa.

LOS CURAS COMUNISTAS

Autor: JOSE LUIS MARTIN VIGIL

ISBN: NARRATIVA

Trata sobre els retors, compromesos socialment, sense renunciar a Deu. El vaig llegir quan era una adolescent.

LAS SANDALIAS DEL PESCADOR

Autor: MORRIS WEST

ISBN: NARRATIVA – 1963

En plena guerra fría, Cirilo Lakota, de origen eslavo, es elegido Papa. Un único tema parece preocupar a la Iglesia: la renovación, el constante debate de sus ideas. Tras diecisiete años de prisión en los gulags, Cirilo I ocupa el trono de Pedro.

EL TEMPLETE DE NASSE HOUSE

Autor: Agatha Christie – 1956

Un matrimoni que organitza una festa, decideix planificar un fals assassinat. Però res ni ningú es lo que aparenta, i darrere de lo que pareix un divertiment inocent, s´oculta algo sinistre.

En 1986 es va fer la pel.lícula, protagonitzada per Peter Ustinov i Jean Stapleton.

 

DIEZ NEGRITOS

Autor: Agatha Christie – 1939

Per al meu gust, la millor novel.la d´Agatha Christie. Una serie de persones son convidades a una illa privada i alli son acusats d`haver comes un crim. Son assassinats un per un, segons una cançó de cuna que parla de deu negrets. Per la seva atmòsfera inquietant i el seu hermetisme, aquesta és la novel.la més venuda d´Agatha Christie.

Hi han varies versions portades a la gran pantalla.

CINCO CERDITOS

Autor: Agatha Christie – 1942

Poirot té que trobar al verdader assasí d´un crim que va passar feia 16 anys i del que vaen condenar a la dona del mort, que va morir a la presó.

NOCHE ETERNA

Autor: Agatha Christie – 1967

Jove que es casa amb una rica americana que mor en un “accident” a cavall… previsió que li havia fet una gitana.

DESTINO DESCONOCIDO

Autor: Agatha Christie – 1955

Un ciéntific britanic desapareix misteriosament, després d´un congrés. No es tracta d´un cas aillat.

CUERPOS Y ALMAS

Autor: Maxence Van der Meersch – 1970

El mon metge en la França de mitjans del segle XX, desde diferents perspectives.

EL ABOGADO DEL DIABLO

Autor: Morris West – 1959

L´eterna paradoxa del cristianisme: la constant tensió entre la fé i la flaquea humana. Novela intrigant, testimoni del catolicisme conflictiu dels nostres dies.

ENTERRADME  CON LAS BOTAS

Autor: Sally Trench – 1971

Una jove abandona la seua vida tranquila per asistir a un drogadicte,  a un alcoholic, a una xica que vol suicidar-se. Demana menjar per els pobres en Londres.

ASESINATO EN EL ORIENT EXPRESS

Autor: Agatha Christie – 1934

Un americá es apunyalat en el tren Orient Express, i Poirot té que buscar al assassi. Al final resulta que tots els viatgers son culpables.

UNA CHABOLA EN BILBAO

Autor: José Luis Martín Vigil – 1960

Martín Vigil es va consolidar amb aquesta obra com un dels novel.listes més llegits a Espanya i més cotitzats internacionalment. Una chabola en  Bilbao respon a la crida d’un món injust, que denuncia el desemparament i la injustícia dels suburbis i que l’autor ofereix amb la fidelitat d’un testimoni directe i la força narrativa d´un gran novel.lista.

 

EN EL HOTEL BERTRAM

Autor: Agatha Christie – 1965

Amb la intenció de visitar als seus nebots, Miss Marple viatja a Londres on s’allotja a l’Hotel Bertram. Durant la seva estada en aquest establiment, comença a observar certs detalls que li indiquen que allí passa alguna cosa estranya. Simultàniament Scotland Yard investiga seguint clars indicis que relacionen l’hotel amb casos de robatoris recents.

UN CADAVER EN LA BIBLIOTECA

Autor: Agatha Christie – 1942

El coronel Bantry viu tranquil al seu retir, amb la seva dona Dorothy, a St Mary Mead. Un matí, la seva donzella trenca la tranquil · litat quotidiana amb una notícia insòlita i esgarrifosa: ‘Senyora, hi ha un cadàver a la biblioteca’. La jove que apareix estrangulada té tot l’aspecte d’haver estat artista.

TRES RATONES CIEGOS

Autor: Agatha Christie – 1950

Una extraordinària seqüència de crims tenen lloc en una casa d’hostes d’estil victorià. En una freda nit d’hivern, van arribant a la mansió els inquietants inquilins que van a passar un cap de setmana en ella. Davant la mort d’un d’ells, arriba la policia i mitjançant el seu interrogatori fa que la casa es converteixi en una ratera.

HIJOS DE TORREMOLINOS

Autor: James A. Michener – 1971

La novel.la reflecteix el caràcter , quasi mític,  que Torremolinos va adquirir durant els anys seixanta del passat segle com a lloc preferit,  no només de turistes convencionals, sinó de joves inconformistes i bohemis que buscaven un lloc idíl.lic on iniciar una nova vida, amb una llibertat de costums tolerada per les autoritats locals. El llibre relata els vols xàrter per a turistes, els hotels i bars d’aquesta Babel contemporània en què gairebé no parlava espanyol.

PAPILLON

Autor: Henri Charrièr – 1950

És la biografia d´Henri Charrière: de jove va servir a l’Armada Francesa i després d’abandonar es va integrar en els baixos fons parisencs. Com a conseqüència de l’assassinat d’un proxeneta, va ser condemnat a treballs forçats a perpetuïtat, primer a la presó de Caen i després a l´Illa del Diable. A partir d’aquest moment, va començar una sèrie de fuites, reingressos a presó i intents de fuites al llarg de diversos anys, fins que la prescripció del seu crim li va permetre tornar a França. Es qüestiona la veracitat d’alguns dels seus episodis.

Tota la seva atrafegada vida, va ser escrita en el seu llibre Papillón, èxit mundial en vendes i també portat al cinema.

MATAR UN RUISEÑOR

Autor: Nelle Harper Lee – 1960

Jean Louise Finch evoca una època de la seva infància a Alabama (EUA), quan el seu pare, Atticus, va decidir defensar davant els tribunals a un home negre acusat de violar una dona blanca. Matar un rossinyol mostra una comunitat dominada pels prejudicis racials, la desconfiança cap al diferent, la rigidesa dels vincles familiars i veïnals. I amb un sistema judicial gairebé sense garanties per a la població negra. Un autèntic clàssic de la literatura nord-americana del segle XX que ha captivat milions de lectors.Va obtenir el Premi Pulitzer en 1961.

PANTALEÓN Y LAS VISITADORAS

Autor: Mario Vargas Llosa – 1973

Pantaleón Pantoja, un capità de l’Exèrcit recentment ascendit, rep la missió d’establir un servei de prostitució per a les Forces Armades del Perú,  en el més absolut secret militar. Mario Vargas Llosa utilitza aquesta anècdota per subratllar la hipocresia de les institucions que es diuen exemplars i de l’ofici més vell del món. L’etern debat entre veritat i mentida, entre necessitat i virtut, i les pernicioses conseqüències que depara, a vegades, l’observança rigorosa del deure són valors fonamentals d’aquesta novel.la.

EL CURA DE ALDEA

Autor: Enrique Pérez Escrich – 1861

Este llibre era molt antic.

ODESSA

Autor: Frederick Forsyth – 1972

Un reporter es proposa caçar un Nazi, no només per tenir tema per a una portada sensacionalista, sinó també per una raó personal més seriosa: el seu pare, un capità molt condecorat de la Wehrmacht, va morir a mans d´un oficial de les SS durant un altercat de guerra.

EL SECRETO DE CHIMENYS

Autor: Agatha Christie – 1925

Anthony rep una invitació per a una festa a Chimneys, bella propietat a Anglaterra. Anthony declina el convit i aquesta nit algú és assassinat a Chimneys. Anthony es veu involucrat en el cas.

EL EXORCISTA

Autor: William Peter Blatty – 1972

El terror va començar tan discretament que al principi va passar inadvertit. Xicotetes molèsties de Regan, per a les quals Chris MacNeil, actriu i mare, trobava fàcils explicacions. Semblava com si Regan hagués estat envaïda per una personalitat diferent. ¿Era possible que hi haguera solta una força demoníaca? Si els metges i la psiquiatria no ajudaven, l’exorcisme podria ser la resposta?
Aquesta novel.la va ser portada al cinema amb un èxit formidable.

QUE EL CIELO LA JUZGUE

Autor: Ben Ames Williams – 2006

Richard Harland és un jove escriptor. Durant un viatge en tren coneix a Ellen Berent, la dona més pertorbadora que hagués vist mai. La jove s’imposa la missió de conquerir a Richard. No obstant això, quan després de desplegar tots els seus dots de seducció i engany per fi ho aconsegueix, Ellen descobrirà, amb amargor, que el matrimoni no li garanteix la completa possessió del seu espòs. Malalta de gelosia, a poc a poc emprendrà una sorda i implacable batalla contra els “rivals” del seu amor per Richard, de la  que seran víctimes tots els que l’envolten, inclosa ella mateixa.

CON EL LLEGÓ EL ESCÁNDALO

Autor: William Humphrey –  1962

Les més crues passions humanes posades al nu en una novel.la extraordinària. Obra que va inspirar una pel.lícula de Metro Goldwyn Mayer, amb Robert Mitchum i Eleanor Parker.

 ROMEO Y JULIETA

Autor: William Shakespeare – 1595

Encarna en la tragèdia el simbol universal per excel.lència de l´amor juvenil , prenent com a base la rivalitat entre dues families: els Capuletos i els Montescos. L´obra ha fascinat als lectors de tots els temps.

LA CABAÑA DEL TIO TOM

Autor: Harriet Beecher Stowe – 1851

Va ser escrita en 1851, arran d’haver-se promulgat una llei en els Estats Units d’Amèrica del Nord. L’oncle Tom es sacrifica al negar-se a castigar els seus germans de raça. Càstic inhumà que fa que el fill de l’antic amo de Tom done la llibertat als seus esclaus.

LA INGÉNUA LIBERTINA

Autor: Colette – 1909

Una nena i després amb la dona en què es converteix que busquen una gran aventura, una gran passió, i que en tant la troben fan mal a qui més les volen

EL LAZARILLO DE TORMES

Autor: Anónimo – 1554

Lázaro, fill d’un lladre, queda orfe a Salamanca. Estarà al servei de diferents amos (un cec, un gentilhome arruïnat, un retor avariciós, un frare de la Mercè, etc.) i  exercirà diversos oficis, que permeten al narrador realitzar una sàtira dels diferents estaments de la societat de l’època i reflexionar amb ironia sobre el tema de l’honra.

OTELO

Autor: William Shakespeare – 1604

Otelo ha passat a representar l’home destruït per la gelosia. La desconfiança, moguda per aquest verí, s’escampa pels seus diàlegs i impregna les relacions entre parelles, entre homes i dones, entre caps i subordinats.

LA VIDA ES SUEÑO

Autor:  Pedro Calderón de la Barca – 1636

La vella història d’un jove príncep desterrat pel pare que vol evitar el fatal vaticini de les estrelles.

NIEBLA

Autor: Migues de Unamuno – 1914

El llibre aborda la inseguretat de l’home modern que es preocupa pel seu destí i la seva mortalitat, un tema unamunià per antonomàsia.

MUERTE EN EL CASTILLO

Autor: Pearl S. Buck – 1964

Un misteri es troba al castell, ben guardat pels seus amos, però els visitants i els que volen comprar s’entesten a descobrir-ho.

FELIPE DERBLAY

Autor: George Onhet – 1940

Felip Derblay, propietari d’una siderúrgia, està enamorat d’una jove de la noblesa, que al seu torn està enamorat d’un cosí seu arruïnat. Un ric propietari li ofereix a aquest pagar tots els seus deutes a canvi que es casi amb la seva filla.

JANE EYRE

Autor: Chatlotte Brontë – 1847

Una història d’amor i intriga a l’Anglaterra del segle XIX. Una de les novel.les més populars i de més èxit de tots els temps, diverses vegades adaptada al cinema.

EL CONDE DE MONTECRISTO

Autor: Alejandro Dumas – 1845

Novel.la d’aventures en la que es crea una atmòsfera irreal, extraordinària, fantàstica, a la mida del superhome que es mou en ella.

LOS JÓVENES SALVAJES

Autor: Evan  Hunter- 1961

Trata de la delinquència juvenil.

LA VIDA SALE AL ENCUENTRO

Autor: José Luis Martin Vigil – 1960

Se’ns explica la història d´uns  joves de quinze anys, adolescents que poc a poc van descobrint les emocions de la vida i el seu drama.

NARRACIONES EXTRAORDINARIAS

Autor: Edgar Alan Poe – 2006

Recull de 13 dels contes d’Edgar Allan Poe, compta amb molts estils,  entre els quals s’inclou des del misteri a una incipient novel · la negra, el suspens, l’aventura i alguns altres.

Conté els següents relats:

– El Hundimiento de la casa Usher

– El Escarabajo de Oro

– El retrato oval

– El barril del amontillado

– El camelo del globo

– Los Crímenes de la calle Morgue

– La máscara de la muerte roja

– El manuscrito encontrado en una botella

– El Pozo y el Péndulo

– El enterramiento prematuro

– El caso del señor Valdemar

– El corazón delator

– El demonio de la perversidad

LA CIUDAD VAGABUNDA

Autor: Lajos  Zilahy – 1939

Les transformacions que pateix Europa en acabar la Guerra Mundial, com a conseqüència dels tractats internacionals, són la base d’aquesta novel.la. Parla d’un gran grup de famílies de la burguesia mitjana, que es veuen obligats a desallotjar les seves cases i es posen a viure “provisionalment” en uns vagons de tren que es troben en via morta, a les afores de la ciutat.

NUESTRA SEÑORA DE PARIS

Autor: Victor Hugo – 1831

És la història d’una gitana, Esmeralda, al París del segle XV. Novel.la històrica, de marcat caràcter romàntic, on la fatalitat està present durant tota l´obra.

EL VELLOCINO DE ORO 

Autor: Robert Graves – 1944

El mite de Jason i els argonautes comptat amb l’habitual to de Graves, humanitzant herois i minimitzant el paper diví.

LA MADRE

Autor: Pearl S. Buck – 1934

Història d’una dona xinesa, en el marc històric de la dècada de 1930,  i que personifca a la soferta mare rural . Novel.la intimista sobre la vida familiar en la Xina tradicional.

EL LIBRO DE LA JOVEN

Autor: Edith Carnot – 1961

Assaig sobre la psicologia femenina.

LAS MIL Y UNA NOCHES

Autor: Anònim – 1704

Recull de  preciosos relats que la protagonista, Sherezade, narra d’una forma atrapant. Filla d’un visir que manté, nit rere nit, en suspens, al sultà gràcies als seus “contes” … Contes que s’entrellacen i et deixen amb la curiositat per conèixer el desenllaç d’un i l’esdevenir del següent.

LOS HIJOS DEL CAPITAN GRANT

Autor: Julio Verne – 1868

Avançat al seu temps i utilitzant el tema clàssic del nàufrag, Verne exposa la visió dels que pateixen la desaparició, el sentir de dos joves per l’absència del seu pare i la desesperació de no tornar a veure-lo.

OLIVER TWIST

Autor: Charles Dickens – 1838

Relata les aventures d’un nen que ha de desenvolupar-se en un món inhòspit, on tant la bondat com la maldat són pa de cada dia, però demostra també que tenint principis ètics sòlids, és possible revertir l’infortuni i aconseguir millors condicions de vida. Una bella i sensible història hon els personatges reflecteixen la problemàtica social present en totes les èpoques.

EL PADRINO

Autor: Mario Puzo – 1969

Va suposar una convulsió en el món literari, ja que per primera vegada la màfia apareixia novel.lada des del seu interior.; Presentada com una complexa contrasociedad amb una cultura, unes interrelacions i unes jerarquies comunament acceptades.

INOCENCIA TRÁGICA

Autor: Agatha Christie – 1957

Al recuperar-se de la seva amnèsia, el doctor Arthur Calgary descobreix que podria haver ofert una coartada per l’escandalós judici en el qual Jacko Argyle va ser acusat d’assassinar la seva mare. El pitjor de tot és que aquest va morir a la presó. Però si el jove Jacko era innocent, llavors una altra persona va assassinar la seva mare, i segurament tornarà a fer-ho per romandre ocult en les ombres.

EL DIARIO DE ANNA FRANK

Autor: Anna Frank – 1947

Una nena de tretze anys va escriure el seu estremidor diari: un testimoni únic en el seu gènere sobre l’horror i la barbàrie nazi, i sobre els sentiments i experiències de la pròpia Ana i els seus acompanyants. Ana va morir al camp de Bergen-Belsen al març de 1945. El seu Diari mai morirà.

CRIMEN Y CASTIGO

Autor: Fiódor Dostoyevski – 1866

Conté dos dels temes característics de Dostoyevski: la relació entre la culpa i el càstig i la idea de la força redemptora del sofriment humà, plantejant amb tot vigor el conflicte entre el Bé i el Mal, aquest dualisme ètic que és una constant en l’obra de l’autor. Una de les meues favorites.

MIENTRAS LA CIUDAD DUERME

Autor: Frank Yerby – 1986

Tracta d´un inmigrant irlandés que s´estableix a Amèrica. Del no-res, i amb certa ajuda de la sort i la seva habilitat amb les cartes, arriba a tindre una hisenda i una gran casa, per la que passaran tota mena de successos,  emmarcats en la franja històrica que va, de 1826, al final de la Guerra Civil.

NADIE DEBERÍA MORIR

Autor: Frank G. Slaughter – 1981

Slaughter, llicenciat en medicina, ens narra  les experiències, pràctiques, misèries i secrets de la pràctica de la medicina als Estats Units a mitjan segle passat. Ens explicarà a través dels ulls i paraules d’un metge, totes les fases de la pràctica de la medicina, des de la Facultat, fins als més alts llocs polítics de l’àrea de la sanitat pública.

LA SEMILLA DEL DIABLO

Autor: Ira Levin – 1967

Un jove matrimoni s’instal.la en un cèntric apartament de Nova York, sense sospitar que els seus ancians veïns pertanyen a una poderosa secta satànica que espera l’arribada del seu nou messies. Un clàssic de terror que va ser portat al cinema per Roman Polansky.

CUMBRES BORRASCOSAS

Autor: Emily Brontë – 1847

Història de venjança i odi, de passions, d´amors desesperats que van més enllà de la mort. Novel.la apassionada i tempestuosa, avançada al seu temps.

EDAD PROHIBIDA

Autor: Torcuato Luca de Tena – 1958

Premi Nacional de Literatura 1955, Premi Editorial Planeta 1961.Tracta de l´adolescència, dels anys que  marcarán després, i per sempre, el destí dels homes i les dones.

LA INSOLACIÓN

Autor: Carmen Laforet – 1963

Martín Soto, als estius de la seua adolescència,  perd de vista, no ja el món que l’envolta, sinó la seva personalitat de noi de classe mitjana, ple de sensibilitat i d´ inquietuds.

LA FUERZA DEL AMOR

Autor: Bernabé Tierno Jiménez – 1999

Un llibre intens que ens explica per què necessitem estimar i que ens estimin. Una guia per trobar el camí cap a la realització personal i la maduresa afectiva.

LA TERCERA MUCACHA

Autor: Agatha Christie – 1966

Norma Restarick, la poc agraciada filla d’un industrial londinenc, es persona un dia a casa d’Hèrcules Poirot i li diu que creu haver comès un assassinat. Abans que el perplex detectiu pugui reaccionar, la noia fuig. Poirot decideix investigar el cas, motivat per la secreta convicció que la jove necessita desesperadament la seva ajuda.

MATAR ES FÁCIL

Autor: Agatha Christie – 1939

Un jove expolicia, Juke Fitzwilliams, coincideix al tren amb una soltera que li explica estranyes històries d’un boig que es dedica a matar gent que mereix morir’, i li anuncia que la següent víctima serà el doctor Humbley de Whichwood. L’endemà, Juke llegeix a la premsa que l’esmentat metge ha mort. Alarmat, es trasllada a Whichwood on fingeix ser un escriptor que busca informació per a una novel · la i poder així investigar més lliurement.

LA TRAYECTORIA DEL BUMERÁN

Autor: Agatha Christie – 1934

La troballa d’un home moribund, al peu d’un penya-segat, desencadena una trepidant trama policíaca, en la qual les úniques pistes són les misterioses paraules pronunciades per un desconegut abans de morir i la fotografia d’una bella dona en les seves butxaques. El cas és complica després de la temptativa d’enverinament del testimoni que va acompanyar la víctima en els seus últims moments.

LOS QUE VIVIMOS

Autor: Ayn Rand – 1936

Explica la història de tres persones que veuen més enllà de les mentides dels eslògans socialistes, desafien el poder de l’estat i exigeixen viure les seves pròpies vides i perseguir la seva pròpia felicitat.

EL DIVINO IMPACIENTE

Autor: José María Pemán – 2005

És un obra de teatre en vers amb un pròleg, tres actes i un epíleg, estrenada en 1933. L’autor la va escriure com a resposta a la dissolució legal de la Companyia de Jesús i al laïcisme que intentava instaurar sota el nou règim democràtic de la Segona República. En plena expansió del nacionalcatolicisme espanyol (anys 50 i 60 del segle XX) va tornar a veure algunes representacions. Des de llavors és, pràcticament, un obra oblidada.

DRÁCULA

Autor: Bram Stoker – 1897

Dràcula part de l’existència de Vlad Tepes, un personatge històric situat a la Romania del segle XV, i conegut per la seva heroïcitat contra la invasió otomana, però també per la seva crueltat.

EL CASO DE LOS ANÓNIMOS

Autor: Agatha Cristie – 1942

Lymstock és un poble en el  qu´abunden els secrets inconfessables, i en el qual ni tan sols una sobtada onada de correus anònims amenaçadors és capaç de provocar preocupació entre els seus habitants. Però tot això canviarà quan un dels destinataris, la senyoreta Symmington, es suicide. Tot i que ha deixat una nota, la senyoreta Marple dubtarà de la veracitat del suicidi. Aviat ningú estarà segur de res …

EL FILO DE LA NAVAJA

Autor: William Somerset Maugham – 1944

Un viatge a l’interior de la condició humana, un testimoni extraordinari que, el propi Somerset Maugham, ens explica en primera persona sobre la recerca de la pau espiritual i la felicitat de viure.

 

PRIMER AMOR, PRIMER DOLOR

Autor: José Luís Martín Vigil – 1972

Aquest llibre a través de dos professors liberals d’un institut, que prenen un interès molt familiar per alguns del seus alumnes, narren les vicissituds d’uns adolescents que comencen a viure en un món d’adults, amb totes les seves càrregues i inseguretats, i també viuen dos dels joves, el primer amor, aquell que ens marca per sempre, amb les seves alegries i els seus dolors.

AVENTURAS DE UN NIÑO IRLANDÉS

Autor: Julio Verne – 2000

Aventures i desventures d´un xiquet en la Irlanda de finals del segle XIX.

LOS RELOJES 

Autor: Agatha Christie -1963

 

LA MUERTE DE LORD EDGWARE

Autor: Agatha Christie – 1993

MARIQUITA MONLEÓN

Autor: Rafael Pérez y Pérez – 1984

TOMÁS RUEDA 

Autor: Azorín – 1994

NADA 

Autor: Carmen Laforet – 1945

LA BUSCA 

Autor: Pío Baroja – 1904

MISERICORDIA

Autor: Benito Pérez Galdós – 1879

RÉQUIEM A CINCO VOCES 

Autor: José Luis Martín Vigil – 1963

CON LOS PELOS DE PUNTA

Autor: Pasqual Alapont – 2004

EL SOLITARIO

Autor: Guy des Cars – 1973

LA MANSIÓN SINIESTRA

Autor: Diane Guest – 1995

LA BUENA TIERRA

Autor: Pearl S. Buck – 1931

EL RETRATO DE DORIAN GRAY

Autor: Oscar Wilde – 1891

LA MUJER NUEVA

Autor: Carmen Laforet – 1955

LA GAVIOTA

Autor: Fernán Caballero – 1849

FUENTE SELLADA

Autor: Hugo Wast  – 1914

EL ABANICO DE LADY WINDERMERE

Autor: Oscar Wilde – 1892

LA IMPORTANCIA DE LLAMARSE ERNESTO

Autor: Oscar Wilde – 1895

VIAJE A LA ALCARRIA

Autor: Camilo José Cela – 1948

LA INTRUSA

Autor: Guillermo Sautier Casaseca – 1964

QUIERO VIVIR

Autor W. Somerset Maughan

LA REGENTA

Autor: Leopoldo Alas Clarín – 1884 – 1885

LA COLMENA

Autor: Camilo José Cela – 1955

DIVINAS PALABRAS

Autor: Ramón María del Valle Inclán – 1919

GORA

Autor: Rabindranath Tagore – 1910

ORGULLO DE CORAZÓN

Autor: Pearl S. Buck – 1938

EL COLECCIONISTA

Autor: John Fowles – 1963

LA PROMESA

Autor: Pearl S. Buck – 1943

HACIA CERO

Autor: Agatha Christie – 1944

LA TIERRA

Autor: Emile Zola – 1887

LA VOZ A TI DEBIDA

Autor: Pedro Salinas – 1933

HOSPITAL DE SANGRE

Autor: Fank  G. Slaughter – 1958

PUENTE DE PASO

Autor: Pearl S. Buck – 1962

CÁRCELES DE MUJERES

Autor: Jean de Faluche

LUCES DE BOHEMIA

Autor: Ramón María del Valle-Inclán – 1924

EL PLANETA DE LOS SIMIOS

Autor: Pierre Boulle – 1963

EL CANDOR DEL PADRE BROWN

Autor: G. K. Chesterton – 1911

LA FAMILIA DE PASCUAL DUARTE

Autor: Camilo José Cela – 1942

EL ALBERGUE DE LA SEXTA FELICIDAD

Autor: Alan Burgess – 1957

ABEL SÁNCHEZ

Autor: Miguel de Unamuno – 1917

PELHAM, UNO DOS TRES

Autor: John Godey – 1973

OPERACION SIPPACIK

Autor: Margaret Rumer Godden – 1969

LA MALDICIÓN DE LOS FARAONES

Autor: Victoria Holt – 1973

LA BALSA

Autor: Vital Alsar Ramírez – 1970

DESPUÉS DEL FUNERAL

Autor: Agatha Christie – 1953

EL CISNE NEGRO

Autor: Rafael Sabatini -1932

IGLÚS EN LA NOCHE

Autor: Hans Ruesch – 1953

NUEVA YORK-SAN FRANCISCO:

Autor: Corín Tellado

MI PEQUEÑA REBELDE

Autor: Corín Tellado

MÁS ALLÁ DE LA FELICIDAD

Autor: Corín Tellado

CAPERUCITA Y LOS LOBOS

Autor: Corín Tellado

LOS ASESINOS

Autor: Elia Kazan – 1972

DIALOGOS DE MEDIANOCHE

Autor: José María Vaz de Soto – 1982

LA HORA VEINTICINCO

Autor: Constant Virgil Gheorghiu – 1949

EL PODER Y LA GLORIA

Autor: Graham Greene – 1940

CARTAS SOBRE LA MESA

Autor: Agatha Christie – 1936

A PUNTA DE LANZA

Autor: Antonia Guindulain – 1962

CONDENADOS A VIVIR

Autor: José María Gironella – 1971  (Premi Planeta)

TODO CAMBIÓ EN ESA NOCHE

Autor: Corín Tellado

LA ENCONTRÉ EN MI CAMINO

Autor: Corín Tellado

PASIONES HUMANAS

Autor: Frank Yerby – 1947

CINCO HORAS CON MARIO

Autor: Miguel Delibes – 1966

LOS PÁJAROS Y OTROS RELATOS

Autor: Daphne du Maurier – 1952

RASCACIELOS

Autor: Richard Martin Stern – 1973

RESURRECCIÓN

Autor: Leon Tolstoi – 1899

TENSIÓN

Autor: Christian Barnard –

LA SONATA A KREUTZER

Autor: Leon Tolstoi – 1889

LOS CRÍMENES SEXUALES

Autor: Felice Gianini –

LA HERENCIA DE LOS TOWERS

Autor: Catherine Rodgers –

LA TIERRA QUE YO ESCOJO

Autor: Richard  Powel – 1963

MUERTE EN LA VICARÍA

Autor: Agatha Christie – 1930

AVENIDA DEL PARQUE 79

Autor: Harold Robbins – 1955

BANCO

Autor: Henri Charrrière – 1973

EL PECADO DEL MUNDO

Autor: Maxence Van der Meersch – 1934

EL MISTERIO DE PALE HORSE

Autor: Agatha Christie – 1961

EL MISTERIO DE SITTAFORD

Autor: Agatha Christie  – 1931

LOS INSACIABLES

Autor: Harold Robbins – 1961

JUSTA Y RUFINA

Autor: Muñoz y Pabón – 1900

EL CASTILLO SOBRE LA ARENA

Autor: Jan  Valtin – 1968

LA VENUS DEL CUADRO

Autor: Frank G. Slaughterer – 1959

SYBIL

Autor: Flora Rheta Schreibeer – 1973

ORO DE LEY

Autor: Juan F. Muoz y Pabón – 1902

NO HAY LUGAR PARA INOCENTES

Autor: Josè Luis Martin Vigil – 1974

LA HORA FINAL

Autor: Nevil Shute – 1957

LORENA

Autor: Frank G. Slaugther – 1959

LOS PEREGRINOS DEL PARAISO

Autor: Frank G. Slaugther – 1963

JEZABEL, EL PRECIO DEL PECADO

Autor: Frank G. Slaugther – 1961

ASESINATO EN BARDSLEY MEWS

Autor: Agatha Christie – 1937

EL TRUCO DE LOS ESPEJOS

Autor: Agatha Christie – 1952

LA MENTIRA

Autor: Antonio Losada – 1961

FRENESI

Autor: Arthur  La Bern – 1966

HOSPITAL GENERAL DEL ESTE

Autor: Frank G. Slaugther – 1952

TIBURÓN

Autor: Peter Benchley – 1974

JUAN SALVADOR GAVIOTA

Autor: Richard Bach – 1970

AMOR Y DINERO

Autor: Rafael Pérez y Pérez – 1951

CIRUJANO DEL AIRE

Autor: Frank G. Slaugther – 1943

DEMIAN

Autor:  Hermann Heese – 1919

HUIDA SIN RETORNO

Autor: Frank G, Slaugther – 1961

LA HOGUERA

Autor: Peter R. Hawes – 1974

EL VELO DE LA VERÓNICA

Autor: Frank G. Slaugther – 1967

LA RISA DEL DIABLO

Autor: Frank Yerby – 1954

SANGRE EN EL UMBRAL

Autor: Hugo Wast – 1927

TEMPLE DE ACERO

Autor: Juan Fco. Muñoz y Pabón – 1918

EL ESPEJISMO DE EL DORADO

Autor: Frank G. Slaugther – 1964

LA PLAYA PROFANADA

Autor: E. O’Donnell – 1963

¡VIVEN!

Autor: Piers Paul Read – 1974

LA GRAN DAMA

Autor: Pearl S. Buck – 1956

EL SOMBRERO DE TRES PICOS

Autor: Pedro Antonio de Alarcón – 1874

HOTEL BERLIN 1943

Autor: Vicky Baum – 1945

LA TARNOWSKA

Autor: Hans Habe – 1962

LOS PROPIOS DIOSES

Autor: Isaac Asimov – 1972

LAS NINFAS

Autor: Francisco Umbral – 1975

NOSOTROS LOS RIVERO

Autor: Dolores Medio – 1953

KATRINA

AUTOR: Jeremie Price – 1968

LA NARANJA MECÁNICA

Autor: Anthony Burgess – 1962

ANGÉLICA

Autor: Anne y Serge Golon – 1957

LA TABERNA

Autor: Emile Zola – 1876

BUENOS DIAS TRISTEZA

Autor: Françoise Sagan – 1954

SAFO

Autor: Alphons Daudet – 1884

FLOR DE MAYO

Autor: Vicente Blasco Ibáñez – 1895

VAQUERO DE MEDIANOCHE

Autor: James Leo Herlihy – 1965

LA BARRACA

Autor: Vicente Blasco Ibáñez- 1898

EL CAPITÁN REBELDE

Autor: Frank Yerby – 1955

LA REENCARNACIÓN DE PETER PROUD

Autor: Max Ehrlick – 1974

YERMA

Autor: Federico García Lorca – 1934

LA CASA DE BERNARDA ALBA

Autor: Federico García Lorca – 1936

MARIANA PINEDA

Autor: Federico García Lorca – 1927

OBRAS SELECTAS

Autor: Federico  García Lorca – 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

valenciabonita

Tu portal de Valencia

Alba Escrivà

Fotografía natural de bodas, recien nacidos, embarazo, comuniones... Fotografía en Valencia, Alzira, Gandia y todo el mundo

Susurros de Cristal

De tot un poc

Escribir para decir estuve.

Un blog más, pero de otro ser. Que es feliz escribiendo y que por eso escribe.

el delantal verde

cocina 100% vegetariana: de la palabra al hecho...

EVOLUCIÓ I REVOLUCIÓ

ALLÒ MÉS IMPORTANT NO ÉS TROBAR UN LLOC EN LA SOCIETAT, SINÓ CREAR UNA SOCIETAT ON VALGA LA PENA TROBAR UN LLOC

A %d blogueros les gusta esto: