TRUCS DE CUINA I ALTRES
Posaré aci algunes coses útils que vull recordar per a la cuina i altres que m´agraden. Si no les guarde en algún lloc al final les oblide.
1.-Per conservar herbes seques les barrejarem amb oli i les posarem al congelador. Les podem posar a la cubitera i tindrem porcions menudes que podrem utilitzar segons les necessitem.
2.-Si posem una servilleta de paper damunt de la lletuga es mantindrà fresca durant tota la setman. El paper absorbeix la humitat que les fulles desprenen.
3.-Embolicarem la part superior dels plàtans amb «film transparent», així conseguirem que duren de 3 a 5 dies més del normal. També és bò saber que els plàtans són la fruita que més gas etilè desprèn, així que els mantindrem allunyats de tots els altres vegetals i fruites.
4.-Col.locarem els espàrrecs com si fossin flors. Tallarem les puntes, els posarem en un gerro amb aigua, els cobrirem amb una bossa de plàstic i a la nevera! Es mantindran tendres per més d’una setmana.
5.- Per a netejar el forn :
Ho farem de la següent manera i en dues etapes: La neteja de la finestra del forn i la neteja del propi forn.
Necessitaràs:
- ¼ de tassa de bicarbonat de sodi
- 250 ml d’amoníac
- 1000 ml d’aigua bullint
- 2 recipients a prova de forn
La finestreta del forn:
Utilitza un quart de tassa de bicarbonat de sodi i li agregues la quantitat suficient d’aigua fins que tinguis una pasta una mica espessa.
Aquesta massa s’aplica al vidre.
Això fa que el bicarbonat de sodi actuï al vidre per ½ hora de durada.
Finalment, podràs netejar senzillament amb una esponja de cuina i ja veuràs els resultats.
El Forn (Neteja)
L’acció comença una nit nit abans que desitgis netejar el forn:
El forn ha de ser preescalfat a 150 graus.
En un recipient hauràs de tenir 1 litre d’aigua bullint
A l’altre petit recipient els 250 ml d’amoníac.
S’apaga el forn.
L’amoníac ho posaràs tal qual dins del recipient a la meitat del forn, l’aigua també amb el recipient a la part de baix (sòl) del forn.
Es deixa tot dins del forn durant tota la nit. No oblidis que el forn ha d’estar apagat.
L’endemà, barrejant una mica de detergent en amoníac passa-ho pel forn i veuràs que queda com a nou.
6.- Per a congelar caquis els enrollarem en paper d´alumini un per un i els posarem al congelador. Quan els vullgam consumir els deixarem que es descongelen sense presses. Per supost que els tenim que congelar quan estiguem maurs.
7.- Per a netejar el microones:
Posa aigua en un recipient apte per a microones. Talla una llima per la meitat i esprem el suc que puguis, tirant a l’aigua. La resta de la llimona talla-la a trossos i agrega també a l’aigua.
Seguidament només has de posar el recipient al microones i programar 10 minuts a màxima potència. Quan acabi el temps només hauràs de passar un drap humit i ben escorregut per eliminar el greix que hagi a les parets de l’interior del microones. Si està molt brut tira una gota de rentavaixelles líquid en el drap, frega bé l’interior i aclareix bé. Queda impecable!
8.- Per a fregar o netejar els taulells de les parets:
7 tasses d’aigua
1/2 tassa de carbonato
1/3 de tassa de suc de llima
1/4 de tassa de vinagre
Mesclem tot en un barral d’esprai, esperem un poc i a fregar.