Recepta i preparació del meu Miquel
INGREDIENTS:
- 250 gr. de careta de porc
- 1 ceba tendra
- 1 tomaca maura
- 1 dent d’all
- oli d’oliva
- 1 culleradeta de pimentó roig
- 1 dinaeta de safrà
- sal
- 1 vitet
- 5 grapats d’arròs
- 3/4 de litre d’aigua
PREPARACIÓ:
Tallem la ceba, la tomaca i l’all, tot menut, la careta també la tindrem a trossets (jo ja la compre així), ho sofregim tot, posant el pimentó roig, afegim l’aigua i deixem coure uns 50 minuts, a foc mitjà. Afegim el safrà i l’arròs i ho deixem coure 20 minuts a foc baix.
Per acompanyar torrem un vitet i el mesclem amb l’arròs, desfent-lo amb la cullera quan anem a menjar.
ARROZ CON CARETA DE CERDO
INGREDIENTES:
250 gr. de careta de cerdo
1 cebolla tierna
1 tomate maduro
1 diente de ajo
aceite de oliva
1 cucharadita de pimenton rojo
azafrán
sal
1 guindilla
5 puñados de arroz
3/4 de litro de agua
PREPARACIÓN:
Cortamos la cebolla, el tomate y el ajo, todo pequeñito, la careta también la tendremos a trocitos (yo ya la compro así), lo sofreímos todo, poniendo el pimentón rojo, añadimos el agua y dejamos cocer unos 50 minutos, a fuego mediano. Añadimos el azafrán y el arroz y lo dejamos cocer 20 minutos a fuego bajo.
Para acompañar tostamos una guindilla y lo mezclamos con el arroz, deshaciéndolo con la cuchara cuando vayamos a comer.